21 February 2011

Η περί φόβου αυταπάτη

Από το ιστολόγιο:
Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα Blog (Nicholas)


Έπιασα έτσι για πλάκα τα εξώφυλλα μιας μέρας εφημερίδων έτσι όπως φαίνονται στο news247.gr/newspapers. Το αποτέλεσμα είναι ενδεικτικό.

Αρνητικά φορτισμένες και εκφοβιστικές λέξεις και φράσεις σε όλα τα εξώφυλλά και σχεδόν σε όλους τους τίτλους.

Μονολεκτική περιγραφή: Φόβος.

Η εξουσία είτε λέγεται κυβερνητική, είτε τέταρτη, είτε εργοδοτική, είτε οποιασδήποτε άλλης μορφής ταΐζει τον εξουσιαζόμενο φόβο με το φτυάρι. Ο φόβος καραδοκεί παντού γύρω μας. Μας ποτίζουν με ένα ψιλόβροχο φόβου από κάθε μεριά για να διατηρούν το έλεγχο τους. Όποιος φοβάται είναι υποταγμένος. Όπως λέει και ο Β. Παπακωνσταντίνου, το παιχνίδι είναι στημένο και από πριν ξεπουλημένο.

Πρόκειται για μια κολοσσιαίων διαστάσεων πλύση εγκεφάλων που κάθε άλλο παρά υπόγεια είναι. Συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας κάθε στιγμή. Ένας οχετός φόβου και τρομοκρατίας πέφτει στα κεφάλια μας επιβάλλοντας μας ουσιαστικά την άποψη τους. Την άποψη που περνούν κάθε μορφής ειδήμονες, αυθεντίες οι οποίοι υπηρετούν άλλους που κρυμμένοι στα παρασκήνια, χειραγωγούν συνειδήσεις με ένα και μοναδικό στόχο: το δικό τους όφελος.
Όσο μπορούν να ελέγξουν και να κατευθύνουν με βασικό όπλο τους το φόβο, δεν δίνουν δεκάρα για τους υπόλοιπους. Για εμάς.
Το παιχνίδι όμως ξεσκεπάστηκε. Και εμείς οφείλουμε να σταματήσουμε να παίζουμε στο γήπεδο τους.
Ο φόβος δεν είναι είδηση, δεν είναι τροφή, δεν προκαλεί γόνιμη σκέψη. Είναι όμως διάνυσμα. Έχει ποσότητα και φορά. Είναι ώρα να αποδείξουμε ότι μπορεί να αλλάξει φορά, όχι θεωρητικά, αλλά στην πράξη. Η υποταγή στις προσταγές του φόβου δεν είναι επιλογή. Οι εξεγέρσεις σε Τυνησία, Αίγυπτο, Ιορδανία, Υεμένη κλπ σημαίνουν ακριβώς αυτό. Οι πολίτες άφησαν τον φόβο πίσω τους και πήραν τη ζωή στα χέρια τους.
Γύρω μας σε καθημερινή βάση ξεπροβάλουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, φωνές, δράσεις, γνώμες που εναντιώνονται σε όσους πουλάνε φόβο για μεταξωτές κορδέλες.
Αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται τη βοήθεια μας, τη συμπαράσταση μας, τη συννεργασία μας ενάντια στο κατεστημένο του φόβου.

Υπερ μιας ζωής όπως τη θέλουμε, όπως μας αρμόζει.

"Το ποστ αυτό έχει γραφτεί στα πλαίσια της "Ημέρας ενάντια στο φόβο. Δείτε περισσότερα εδώ: http://grfear.blogspot.com/"

No comments: