21 February 2011

Συλλαβίζοντας το Φ Ο Β Ο

Από το ιστολόγιο:
Πεντανόστιμη (pentanostimi)




To φόβο τον συλλαβίζουμε απο τα γενοφάσκια μας,ειτε ως απειλή τιμωρίας απο τους μεγάλους,ειτε ως εκδίκηση του Θεού για τις υποτιθέμενες αμαρτίες μας.
Η υπακοή στα ''πρέπει'' και τα ''μη'',η συνακόλουθη ενοχή αν δεν ακολουθήσεις τα κοινωνικά στερεότυπα,γίνεται δεύτερη φύση,γίνεται η φωνή μέσα σου, που σε ελέγχει αν βαδίζεις ''σωστά'',συμφωνα δηλαδή με οσα άλλοι εχουν αποφασίσει για σένα.
Ο φόβος ειναι ενα ύπουλο διαβρωτικό της ψυχής και της ελευθερίας μας,που οξειδώνει θανατηφόρα την ιδια μας την υπόσταση ως ανθρώπινων όντων.
Κι αν σε ατομικό επίπεδο ο καθείς πορεύεται με τα οπλα του,αντιδρά η όχι,υποκύπτει η ενσωματώνεται εκών-άκων,σε συλλογικό επίπεδο ο φόβος δημιουργεί πειθαρχημένα στρατιωτάκια ,αν κατορθώσει η εκάστοτε εξουσία να ΄΄περάσει΄΄την πολιτική του φόβου,να φτιάξει την αγέλη που επιθυμεί για να πετυχαίνει τους στόχους της. 
Για να ευδοκιμήσει και να βλαστήσει ο Φόβος,πέρα απο το αρχέγονο ένστικτο αυτοσυντήρησης,απαιτείται το κατάλληλο εδαφος που καλλιεργείται απο εντεταλμένους γεωπόνους της συνείδησης.Με μακρόχρονη εμπειρία στην ''επιστήμη'' τους ξέρουν πότε θα ρίξουν το δηλητηριώδες λίπασμα,πότε θα σκαλίσουν και πότε θα ποτίσουν τα ...φυτά.
Τους γνωρίζουμε καλά,του βλέπουμε και τους ακούμε κάθε μέρα,και στις μέρες μας.
Ζούμε ιστορικές εντος και εκτός εισαγωγικών μέρες στον τόπο μας.Καταστάσεις που δεν ειχαμε ποτέ διανοηθεί πως θα αντιμετωπίσουμε τον 21ο αιώνα,ειναι πλέον η καθημερινότητά μας.Πολλοί απο μας αντιδράσαμε και αντιδρούμε στην μετατροπή μας σε παρίες της ζωής ,οπως αποφάσισε η κυβέρνηση,η τρόικα ,το ΔΝΤ.
Το μεγα πλήθος ομως ακόμα στέκεται αμήχανο,οργισμένο,θυμωμένο,αλλά πάντως,αμήχανο και με ενοχές.Η πλύση του εγκεφάλου εγινε πριν ληφθούν τα μέτρα που ξεθελιώνουν κατακτήσεις χρόνων.Εγινε επιστημονικά,μεσω των ΜΜΕ,που εντέχνως εσπερναν κάθε μέρα τον τρόμο στην επιθεώρηση των οκτώ,μεσω των δηλώσεων μεγαλοαξιωματούχων της κυβέρνησης Παπανδρεου.Εγιναν κι απο τον ίδιο, εντελώς ξεδιάντροπα,με ψέματα και εθνοσωτήριο λόγο.''Πρέπει να σώσουμε την πατρίδα''-''κυβερνω λαό διεφθαρμένων'' ''μονόδρομος η πολιτική μας''.Σκάσε και κολύμπα,υπήκοε.
Κι ο υπήκοος,υποταγμένος στους εσωτερικούς του φόβους οτι μπορει τα πράγματα να γίνουν χειρότερα απο ο,τι ειναι,ξεχνά ποιός ειναι,τρυπώνει στη φωλιά του και ελπίζει στο '''μη χειρότερα......
Φοβάται την αναταραχή αφου μαθήτευσε στην αδιασαλευτη τάξη των πραγμάτων.Μοιρολατρικά σχεδόν δέχεται πως δεν γίνεται αλλοιώς.
Κι ας ξέρει τη λαική ρήση ''αν ηξερε το άλογο τη δύναμή του΄΄ αλοιμονό μας....[στο αλογο βάλτε γαιδούρι].
Αλλά και ΑΥΤΟΙ φοβούνται.Τη μέρα που ο φόβος μας θα πάρει πόδι και στο χέρι μας και στην καρδιά μας κρατήσουμε σφιχτά την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ μας και την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ μας.Οταν θα τον κοιτάξουμε κατάματα και του πούμε ,''δε σε φοβάμαι,ΦΟΒΕ''......
''Οι αστοι τρομάξανε και κάστρα φτιάξανε''λεει το παλιό επαναστατικο τραγούδι,για να σκεφτούμε ,και τώρα κάστρα φτιάχνουν,με απειλές,νόμους,καταστολή κατα όσων αντιστέκονται και λειτουργούν ως αλογόμυγες για ολη την κοινωνία.
Κάστρα και φράχτες.Κάγκελα στο μυαλό,μην κινήσθε,μην αναπνέετε,υπακούετε,για το καλό σας
Συλλαβίζοντας το Φ Ο Β Ο,τον συνειδητοποιώ,τον ψηλαφώ,τον κοιτάζω κατάματα και τον ξορκίζω.
Συλλαβίζοντας το Φ Ο Β Ο ,για να ξεφοβηθούμε,να αντεπιτεθούμε!


ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Η σημερινή αναρτηση γράφτηκε για την ''ημέρα ενάντια στο ΦΟΒΟ''μεσα απο τα blogs
ΕΔΩ http://grfear.blogspot.com ΘΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

No comments: