24 February 2011

Ο φόβος στα χρόνια της Σ.Σ.Σ.*

Από το ιστολόγιο:
Silentcrossing's Blog (silentcrossing)



Που και που τα βράδια ακούω από το παράθυρο μου φωνές, κάποιον να καλεί απεγνωσμένα σε βοήθεια. Κοιτάω από τις γρίλιες, αλλά συνήθως δεν βλέπω κανένα. Μόνο φώτα να σβήνουν από τα γύρω διαμερίσματα και φοβισμένες σκιές να χάνονται σε κάποιο χολ. Όταν πρωτο-μετακόμισα κοντά στο Γενικό Αρχηγείο Διαβίου Αποκτήνωσης (Γ.Α.Δ.Α.) νόμιζα ότι στη γειτονιά υπάρχει μεγάλη εγκληματικότητα. Σιγά σιγά κατάλαβα ότι είναι τα ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ με τις κουκούλες που βασανίζουν ΥΠΗΚΟΟΥΣ μές στην άγρια νύχτα. Παλιότερα αγνοούσα την ύπαρξη τους, όμως πια τους γνωρίζω πολύ καλά. Εμφανίζονται αργά το βράδυ, όταν οι περισσότεροι ΥΠΗΚΟΟΙ έχουν προλάβει να κρυφτούν και, αφού κάνουν τη δουλειά που τους αναθέτει το κράτος σύντομα και μεθοδικά, σβήνουν τα ίχνη τους. Για παράδειγμα, πριν μερικά βράδια κάποιος ΥΠΗΚΟΟΣ σταμάτησε με το αυτοκίνητο του έξω από το φαρμακείο της γειτονιάς για να δει τα διανυκτερεύοντα. Αμέσως εμφανίστηκαν οχτώ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, τον ακινητοποίησαν κολλώντας του όπλα στο λαιμό και τον έδεσαν πισθάγκωνα πάνω στο καπό του αυτοκινήτου. Αυτό βέβαια γίνεται σχεδόν κάθε βράδυ, το ξέρω γιατί τους βλέπω όταν βγάζω βόλτα το σκύλο μου. Τα ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ με τις κουκούλες είναι ο αστικός στρατός του κράτους. Μια πολυπληθής αγέλη καλοταϊσμένη με χουντικά αποφάγια και τεστοστερόνη στο εκτροφείο του κράτους, χαμηλά στην ιεραρχία του συστήματος και εντελώς αναλώσιμη, σχεδιασμένη κυρίως να φέρνει σε πέρας την εφαρμογή «Σοσιαλισμός Νούμερο Ένα». Η εφαρμογή αυτή στόχο έχει να εντοπίζει όσους ΥΠΗΚΟΟΥΣ της Πολιτείας δεν φοβούνται αρκετά και να τους επαναρυθμίζει προς τη σωστή κατεύθυνση.
Αν η εφαρμογή δεν έχει αποτέλεσμα, τότε αναλαμβάνουν οι επόμενες ομάδες, με τις εφαρμογές «Σοσιαλισμός Νούμερο Δύο» και «Σοσιαλισμός Νούμερο Τρία», παράλληλα πάντα με μία πειραματική εφαρμογή «Σοσιαλισμός Νούμερο Τέσσερα», αν και κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα για τον ακριβή τρόπο λειτουργίας της. Ξέχασα όμως να σας πω για την Πολιτεία μου: είναι η Πολιτεία με τον κωδικό Σοσιαλιστική Συνομοσπονδία Σιωπής (Σ.Σ.Σ.) και ονομάστηκε έτσι πριν από πολλά χρόνια γιατί οι ΥΠΗΚΟΟΙ της πάντα σιωπούσαν στο φόβο.

Τα ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ λοιπόν συμμετέχουν σε ένα πρωτοποριακό project του κράτους με τον κωδικό «Ζαρντινιέρα». Συνήθως εμφανίζονται πολλά μαζί σε ανύποπτο χρόνο, όταν για παράδειγμα κάποιος ΥΠΗΚΟΟΣ βρίσκεται στη δουλειά του ή στο δρόμο για το φροντιστήριο, πάντα μόνος ωστόσο, και προγραμματίζουν με βία το φόβο μέσα του. Αν έχουν αρκετό χρόνο στη διάθεση τους μπορεί να χρησιμοποιήσουν περισσότερο προωθημένες μεθόδους, όπως το ηλεκτροσόκ ή ο δημόσιος εξευτελισμός, η εφαρμογή όμως «Σοσιαλισμός Νούμερο Ένα» περιλαμβάνει κυρίως τη σωματική βία, αφού υπεύθυνοι για πιο πολύπλοκες μεθόδους είναι άλλοι τομείς του συστήματος.

Πριν προχωρήσω στην περιγραφή των επόμενων εφαρμογών, οφείλω να κάνω μία μικρή αναφορά στην ιεραρχία του συστήματος. Όπως είπαμε, στον πάτο της ιεραρχίας είναι τα ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, που κάνουν τη δουλειά τους στο δρόμο. Στο επόμενο σκαλοπάτι της ιεραρχίας βρίσκονται τα αφεντικά τους, τα ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΙΑ, που για πολλά χρόνια εκπαιδεύονται σκληρά σε ένα μηχανισμό με τον κωδικό Σύστημα Απονομής Δικαιοσύνης. Τα ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΙΑ είναι στην πραγματικότητα η πιο πολυπληθής συνομοταξία του συστήματος και απαρτίζεται από εξειδικευμένα στελέχη, από πρώην ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ που επέζησαν από τη μηχανή του κιμά και πήραν προαγωγή, αλλά και από ΥΠΗΚΟΟΥΣ που συμμετέχουν στο Σύστημα εθελοντικά. Δουλειά όλων τους είναι βέβαια να υπακούν στις εντολές του κράτους, που βρίσκεται στο αμέσως επόμενο σκαλί της ιεραρχίας. Τα ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΙΑ ζουν και εργάζονται στη Γ.Α.Δ.Α., όπου και εξασκούνται στην εφαρμογή «Σοσιαλισμός Νούμερο Δύο», που βασίζεται σε ψυχολογικά κυρίως βασανιστήρια, στην κατασκευή ψεύτικων στοιχείων για τους ΥΠΗΚΟΟΥΣ που δεν φοβούνται αρκετά, αλλά και στον εγκλεισμό όσων δεν καθίσταται δυνατό να επαναπρογραμματιστούν. Παράλληλα, τα ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΙΑ συμμετέχουν σε άτυπες δραστηριότητες εγκλήματος, όπως το εμπόριο όπλων και ναρκωτικών, η αγοραπωλησία ΥΠΗΚΟΩΝ, η προστασία νυχτερινών κέντρων και άλλα, κάποιες φορές σε συνεργασία με το κράτος και κάποιες άλλες μόνα τους, χωρίς ωστόσο να φοβούνται μήπως τιμωρηθούν.

Στο επόμενο σκαλοπάτι της ιεραρχίας βρίσκεται το ίδιο το κράτος. Το κράτος είναι, θα λέγαμε, η οργανωμένη μαφία της Σ.Σ.Σ. και αποτελείται από τα ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ που εκλέγει με ψηφοφορία το 10% των ΥΠΗΚΟΩΝ. Όπως όλοι οι παράνομοι του κόσμου, το κράτος φροντίζει να αλλάζει συχνά ονόματα και διευθύνσεις, ώστε να μην βρίσκει εύκολα κανείς τα ίχνη του. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, η κωδική του ονομασία είναι Παρακρατικό Σωφρονιστικό Κίνημα (ΠΑ.ΣΩ.Κ.), όμως αναμένεται να αλλάξει και πάλι όνομα, όταν φέρει σε πέρας την αποστολή του. Θεωρείται μεγάλη τιμή να συμμετέχει κάποιος στο κράτος γιατί ως ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΟ έχει πρόσβαση σε εκλεκτούς μεζέδες, κοκαλάκια πρώτης ποιότητας, ενώ παράλληλα το ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ του επιτρέπει να του γλύφει που και που τα χέρια ή και να κοιμάται στο χαλάκι του μπάνιου του. Ωστόσο, επειδή οι μεζέδες σήμερα λιγοστεύουν, στην αγέλη των ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΩΝ δεν λείπουν και οι τσακωμοί. Όπως ήδη θα υποψιάζεστε, το κράτος είναι υπεύθυνο για την εφαρμογή «Σοσιαλισμός Νούμερο Τρία», που δεν είναι τίποτα άλλο από την εφαρμογή των νόμων που αποφασίζει το ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ και εκτελούν τα ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ και τα ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΙΑ. Είναι σαν να λέμε «διαμεσολαβητής» ανάμεσα στο ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ και τους ΥΠΗΚΟΟΥΣ.
         

Στο προτελευταίο σκαλοπάτι βρίσκεται ακόμα ένα πειραματικό project, που μέχρι στιγμής έχει εφαρμοστεί μόνο σε ουρακοτάγκους Pongo Pygmaeus και στους ΥΠΗΚΟΟΥΣ της Σ.Σ.Σ.: είναι η περιβόητη εφαρμογή «Σοσιαλισμός Νούμερο Τέσσερα». Αποτελείται από ηλεκτρονικά ΟΛΟΓΡΑΜΜΑΤΑ που στέλνουν ραδιοκύματα από την οθόνη της τηλεόρασης, απελευθερώνοντας αγγειοσυσταλτικές ορμόνες όπως η αδρεναλίνη, η νοραδρεναλίνη και η κορτιζόλη, και στόχο έχουν τον έλεγχο του φόβου. Να σημειώσουμε ότι τα ΟΛΟΓΡΑΜΜΑΤΑ αυτά δεν είναι πραγματικοί άνθρωποι, αλλά ρομπότ σχεδιασμένα από μια γερμανική εταιρία προγραμματισμού με το όνομα Siemens, ώστε να ελέγχουν τα ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ και να διασφαλίζουν ότι θα φέρουν σε πέρας τις εντολές του ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ. Ο «Σοσιαλισμός Νούμερο Τέσσερα» δεν έχει μελετηθεί επαρκώς, κι έτσι δεν μπορεί να συνάγει κανείς ασφαλή συμπεράσματα για τον ακριβή τρόπο λειτουργίας του, από μυστικές ωστόσο έρευνες έχει βρεθεί ότι στο επίκεντρο αυτού του πολύπλοκου μηχανισμού χειραγώγησης των ΥΠΗΚΟΩΝ βρίσκονται δύο μικροσκοπικές δομές του εγκεφάλου: το ΟΛΟΓΡΑΜΜΑ ΟΛΓΑ ΤΡΕΜΗ και το ΟΛΟΓΡΑΜΜΑ ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ. Εικάζεται ότι η εφαρμογή «Σοσιαλισμός Νούμερο Τέσσερα» εκπέμπει μία ακτινοβολία που στοχεύει στην συστηματική καταστροφή μιας περιοχής του εγκεφάλου ανάμεσα στον ινιακό και τον κροταφικό λοβό, που ονομάζεται συνείδηση: πρόκειται για εγκεφαλική δομή που προκύπτει από τη στενή διασύνδεση διαφορετικών νευρικών πυρήνων που βρίσκονται στο βάθος του εγκεφάλου και αποστολή της είναι να συντονίζει τις αποκρίσεις του εγκεφάλου σε όλα τα φοβικά ερεθίσματα που δέχεται.

Επειδή είναι κάπως πολύπλοκο, θα επιχειρήσω να το αναλύσω λίγο περισσότερο: Όταν ο εγκέφαλος του ΥΠΗΚΟΟΥ λαμβάνει ένα μήνυμα από ένα ερέθισμα που υποδεικνύει φόβο, λόγου χάρη ότι η Σ.Σ.Σ. βρίσκεται σε κατάσταση κρίσης, το μήνυμα κινδύνου κατευθύνεται πρώτα στον υπο-θάλαμο του εγκεφάλου. Από εκεί, η πληροφορία στέλνεται στο ΟΛΟΓΡΑΜΜΑ ΟΛΓΑ ΤΡΕΜΗ, που μετασχηματίζει το μήνυμα, ώστε υποσυνείδητα να φτάσει πίσω στους ΥΠΗΚΟΟΥΣ η εντολή “μαζί τα φάγαμε”. Παράλληλα, η επεξεργασμένη αντιπροσώπευση του ερεθίσματος αντιπαρατίθεται με τα περιεχόμενα της έκδηλης μνήμης μέσω του ΟΛΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ, που είναι υπεύθυνο για το περιεχόμενο της μνήμης των ΥΠΗΚΟΩΝ, αλλά και για την καταστροφή μνημονικών κυττάρων. Για παράδειγμα, το ΟΛΟΓΡΑΜΜΑ ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ευθύνεται για το σβήσιμο από τη μνήμη των ΥΠΗΚΟΩΝ μιας σειράς λέξεων που θα έθεταν σε κίνδυνο το ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ, όπως “Βατοπέδι”, “δομημένα ομόλογα”, “τηλεφωνικές υποκλοπές” κ.α. Το ΟΛΟΓΡΑΜΜΑ ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ βρίσκεται σε στενή επικοινωνία με το ΟΛΟΓΡΑΜΜΑ ΟΛΓΑ ΤΡΕΜΗ, καθώς είναι από κοινού προγραμματισμένα στη διασπορά του φόβου στους ΥΠΗΚΟΟΥΣ, ώστε να σωπαίνουν σε κάθε εντολή του ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ.

Και ερχόμαστε στην κορυφή της Σ.Σ.Σ., όπου κατοικοεδρεύει φυσικά το ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ. Δυστυχώς δεν διαθέτω αρκετές πληροφορίες για να μιλήσω αναλυτικά γι’ αυτό, και επιπλέον φοβάμαι ότι δεν θα προλάβω να ολοκληρώσω το κείμενο (υπάρχει, βλέπετε, και η υπηρεσία καταπολέμησης του ηλεκτρονικού εγκλήματος, που ελέγχεται από τα ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΙΑ). Φήμες ωστόσο λένε ότι το ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ δεν είναι υπαρκτό πρόσωπο, αλλά εικονικό, και δεν ζει καν στην Πολιτεία μας. Πηγαινοέρχεται από τη Μεσόγειο στην Ελβετία και από ‘κει στις χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπου τέλος πάντων υπάρχουν φήμες ότι οι ΥΠΗΚΟΟΙ δεν φοβούνται αρκετά. Αλλάζοντας συνεχώς ονόματα, μεταμφιέζεται σε χρηματοπιστωτικά καρτέλ, σε παγκόσμιες επενδυτικές τράπεζες, σε εικονικά ομόλογα, και σαρώνει τα πάντα στο πέρασμα του. Ελέγχει τα μέσα υλικής και πνευματικής παραγωγής, ελέγχει την τροφή και τον φόβο των ΥΠΗΚΟΩΝ, ενώ όλοι μας εργαζόμαστε, ζούμε και πεθαίνουμε για να μεγαλώσει κι άλλο. Αυτές τις μέρες το ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ βρίσκεται στην Αίγυπτο. Εκεί οι ΥΠΗΚΟΟΙ ονειρεύτηκαν τη μέρα που θα σταματήσουν να φοβούνται. Και, για πρώτη φορά, έκαναν το ίδιο το ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ να φοβηθεί! Η Σ.Σ.Σ. θα τους ακολουθήσει;

*

“Αυτή η δημοκρατία, η τόσο τέλεια, κατασκευάζει από μόνη της τον εχθρό που τέλεια την βολεύει: την τρομοκρατία. Γιατί θέλει να κρίνεται με βάση τους εχθρούς της και όχι από αυτά που κάνει. Φυσικά, οι θεατές πληθυσμοί δεν επιτρέπεται να ξέρουν τα πάντα για την τρομοκρατία, αλλά επιτρέπεται να ξέρουν εκείνα που τους πείθουν ότι, σε σχέση με την τρομοκρατία, όλα τα άλλα είναι αρκετά αποδεκτά και σίγουρα πιο λογικά στη δημοκρατία” 

Guy Debord


Το κείμενο αυτό γράφτηκε στα πλαίσια της Ημέρας ενάντια στο φόβο και αφιερώνεται στον Μοχάμεντ Καμράν Ατίφ, που βασανίστηκε από το ελληνικό κράτος και πέθανε φοβισμένος.

No comments: